Lennart Holmlund (S) gillar inte att författaren Po Tidholm fick tycka till om folkomröstningen. Arkivbild: Anders Wikström, SR Västerbotten.
folkomröstningen

Lennart Holmlund anklagar radion för kampanj i folkomröstningen

1:48 min

Umeås kommunalråd Lennart Holmlund anklagar P4 Västerbotten för att driva kampanj för ja-sidan i folkomröstningen om vården. Det skriver Holmlund på sin blogg.

När P4 Västerbotten ringer upp Lennart Holmlund, säger han att han inte vill vara med i en inspelad intervju, och att han inte heller har tid eftersom han är på väg in på ett sammanträde.
– Jag står för vad jag skrivit och det får räcka med det, säger Holmlund.

Holmlund berättar att han hörde P4 Västerbottens sändning om folkomröstningen från Dorotea i onsdags och då främst reagerade på intervjun med författaren Po Tidholm där denne sa att Umeå utarmar inlandet.
– Det är en ren och skär lögn, skriver Holmlund, och förklarar att tack vare tillväxten i Umeå så finns det en större stad i Norrland och ett bra alternativ till de andra större städerna i landet.

Så här kommenterar P4 Västerbottens nyhetschef Agneta Kellgren Holmlunds anklagelse om att P4 bedriver kampanj för ja-sidan:
– Jag kan konstatera att det är mycket känslor just nu. Vi har ju haft ring-in med lyssnarnas egna frågor. Vi har haft debatt mellan Socialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet. Där fick vi kritk från ja-sidan för att S fick lika mycket tid som V och M tillsammans. 

– Vi har också fått kritik efter vår direktsändning från Dorotea, och den kom från Dorotea-upproret. De tyckte att vi lyfte fram nej-sidan för mycket.
Så när nu socialdemokraten Lennart Holmlund säger att vi står på ja-sidan så kan man bara säga att det ligger nog i betraktarens öga, säger Kellgren.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista