Umeå

Polisen letar efter äldre försvunnen dement man

En dement 81-årig man försvann från en avdelning på NUS vid tiotiden på förmiddagen i måndags. Det har varit 10 poliser med två polishundar och 80-talet personer från Missing People som deltagit i sökandet efter mannen, men hittills utan resultat. Sökandet fortsätter nu på morgonen med utgångspunkt från lasarettet mot Carlshem och Strömpilen. Kustbevakningen kommer att hjälpa till i sökandet längs med Umeälven under dagen.

Mannen är hemmahörande på Carlshem och polisen har sökt där liksom på Ålidhem, Sofiehem och runt lasarettet.

Mannen är klädd i beiga byxor, pikétröja med diagonalt rutnät i blått. Han är gråhårig och har eventuellt glasögon och har ett idband runt handleden. Mannens uppfattas som välklädd och redig.

Den som sett mannen eller har tips ombeds kontakta polisen på telefon 11414.

Allmänheten i närområdet uppmanas kontrollera utrymmen tillhörande sina fastigheter. Polisen vill även få in tips om den telefon som tillhör mannen, en svart vikbar telefon av äldre modell, eventuellt av märket Samsung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".