umeå

Försvunnen man återfunnen - hittades efter mer än ett dygn

Den äldre man som försvann från universitetssjukhuset i Umeå igår har återfunnits. Han hittades vid 13.20 intill Statoilmacken på Carlshem.
– Mannen mår efter omständigheterna bra, säger Kenneth Söderlund som är kommunikationsansvarig för organisationen Missing people som deltagit i letandet.

Enligt polisen var det ett tips från allmänheten som ledde fram till att mannen hittades. Han ska ha setts längs med Studentvägen mellan Ålidhem och Sofiehem i Umeå för att sedan återfinnas vid Statoil på Carlshem.

Polisen tog emot tipset som spred det till Missing People som sedan hittade honom på Glimmervägen bakom bensinstationen.

– Jag skulle vilja tacka alla som har varit med och letat, säger Kicki Nyman från Missing People som varit med och lett sökandet.

Mannen, som beskrivs som förvirrad, hade varit försvunnen sedan igår på förmiddagen då han försvann från en avdelning på Norrlands Universitetssjukhus. Var mannen har tillbringat natten är oklart.

Han har nu förts till sjukhus igen för vård. Enligt polisen var mannen medtagen, men det är ännu oklart hur mannen mår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista