1 av 3
Winhill/Losehill Foto: Anders Nyberg
2 av 3
Winhill/Losehill Foto: Anders Nyberg
3 av 3
Winhill/Losehill Foto: Anders Nyberg

Veckans live: Winhill/Losehill

Winhill/Losehill från Umeå slog igenom stort med debutalbumet "Swing of Sorrow" förra året. Musiken växte fram som en del av ett sorgearbete efter att sångaren och låtskrivaren Jonas Svennem förlorat sin mamma i cancer. Mamma Karin Svennem kände många av oss här på radion som en kär kollega.

Bandets finstämda låtar fick vid denna unika konsert i en ny och större dräkt tillsammans med hela Norrlandsoperans Symfoniorkester. Musiken har arrangerats av bandets medlemmar, utbildade i komposition.

Även en handfull nya outgivna låtar från en kommande skiva ”uruppfördes” i samband med konserten på Norrlandsoperan.

Dirigent var Hans Ek, flitigt anlitad i gränsöverskridande orkestersammanhang.

Med sexmannabandet och orkestern i symbios på hemmaplan, förstärkta denna kväll av Jonas Svennems bröder: Måns Lundberg (producent och musiker till bland andra Håkan Hellström, Deportees och Veronica Maggio), och Nils Svennem (producent och låtskrivare till Adam Tensta och sidekick i P3 programmet PP3); blev det en kväll av stora känslor och fantastisk musik.

Vill du höra mer från den här konserten kan du lyssna på grannkanalen P2 efter klockan 8 nu på torsdagkväll den 12/9.

Vi kommer även att sända fler låtar från den här konserten här i P4 Västerbotten.

Winhill / Losehill består av:

Jonas Svennem Lundberg, Henrik Nybom, Petrus Sjövik, Daniel Nyström, Carl Åkerlund och Kalle Lundin.

Denna kväll förstärkta med Nils Svennem Lundberg och Måns Lundberg, samt Symfoniorkerstern vid norrlandsoperan under ledning av Hans Ek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".