Peter Olofsson (S). Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Dorotea/Västerbotten

Peter Olofsson säger att landstingets inställning är oförändrad

0:58 min

Landstingsrådet Peter Olofssons uttalanden i media senaste dagarna angående vårdplatserna i Dorotea betyder inte att man ändrat inställning sedan folkomröstningen.

Peter Olofsson har till Sveriges Television sagt att man ska titta på möjligheten att flytta dom två vårdplatserna från äldreboendet Bergvattnet till den stängda akutavdelningen på sjukstugan i Dorotea och att på längre sikt återinföra jourhavande läkare.

Det betyder inte att landstinget ändrat åsikt i frågan.

– Vad folkomröstningen egentligen handlade om var om vi skulle riva upp 2011 års budget och omfördela medel i länet. Däremot är det klart att vi fått oss en tankeställare utifrån valresultatet. Det ska vi ta till oss och återkomma till.

– Nu handlar det om att kommuner och landsting gemensamt kommer fram till en vård som är bra och ekonomiskt försvarbart.

Peter Olofsson framhåller Malå som ett gott exempel, Vilhelmina där man hunnit en bra bit på väg och Storuman som man haft som mall ett längre tag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista