Victor pratar i telefon med Junior och berättar hur mycket han älskar Skellefteå. Foto: Privat
Nu börjar SHL

Victor älskar Skellefteå AIK

1:39 min

Victor Wikman är 11 år och han håller på ishockeylaget Skellefteå AIK.  Självklart kommer han vara på läktaren och heja på sitt lag i lördagens premiär mot Frölunda. Han är även veckans korre i Junior i P4.
-- Jag kommer stå på ståplats i klacken. Det är riktigt bra stämning där hela tiden. Det känns som om alla sjunger för Skellefteå AIK.

Victor spelar själv hockey i Skellefteå och det har han gjort i åtta år. Ishockey är härligt för man är så fri på isen berättar han.

- Man kan nästan göra vad man vill, det finns nästan inget som är tråkigt.

Spelar själv

Han lägger mycket av sin fritid på hockey. Det är träning sju gånger i veckan och ännu mer hockey blir det när de börjar spela matcher i oktober.

Dessutom så brukar han gå och kolla på när A-laget spelar. Skellefteå blev bäst i Sverige förra säsongen och Victor tror att det kommer gå bra i år också:

- Jag tror de kommer ta SM-guld i år för laget är starkt och det är bra spel. Och vi börjar ju såklart med en vinst mot Frölunda, avslutar han.

Fråga

Det här är SHL:

Nu börjar kampen om vilket ishockeylag som är bäst i Sverige. Från Växjö i söder till Luleå i norr så spelas det i Svenska hockeyligan, SHL. Tidigare kallades det för Elitserien men från och med i höst så har serien fått det nya namnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista