1 av 4
Monica Ågren och Anna Johanson visar den nya röntgenutrustningen hos Distriksveterinärerna för Lyckseles kommunalråd, Lilly Bäcklund. Foto: AnnaLena Forsberg, Sveriges Radio.
2 av 4
Solweig Nygren och Thorbjörn Nygren gillade den nyrenoverade veterinärmottagningen i Lycksele. Foto: AnnaLena Forsberg, Sveriges Radio.
3 av 4
Under invigningen av Distriksveterinärerna i Lyckseles nyrenoverade lokaler återfannas endast patienter av det stillsammare slaget. Foto: AnnaLena Forsberg, Sveriges Radio.
4 av 4
Högtidligt med bandklippning av Leif Denneberg, Jordbruksverkets generaldirektör, vid invigningen av Distriksveterinärernas renoverade mottagning i Lycksele. Foto: AnnaLena Forsberg, Sveriges Radio.
Lycksele

Plats för fler sjuka djur i Lycksele

1:55 min

Nu blir det lättare att få hjälp med skadade och sjuka djur när Distriktsveterinärerna i Lycksele öppnar sin nyrenoverade mottagning. Det handlar om ny utrustning, möjligheter att utföra operationer och plats för fler veterinärer och därmed möjligheter att ge vård till fler djur.

De nyrenoverade lokalerna har utrustats med ny röntgenapparatur, fler behandlingsrum och nu finns också möjlighet att operera djur i lokalerna. Så det var idel glada miner hos alla som var på plats under måndagseftermiddagen för att delta i invigning och öppet hus.
Det var Jordbruksverkets generaldirektör, Leif Denneberg, som höll tal och klippte bandet i entrén till den uppfräschade och numer moderna mottagningen. Även Lyckseles kommunalråd fanns på plats och hon överlämnade blommor och en tavla i present.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista