Foto: Cecilia Läckberg Blom/Sveriges Radio. Arkivbild
Landstinget

Dömd sexköpare fick läkarjobb på NUS i Umeå

2:11 min

Dömd sexköpare fick läkarjobb på Universitetssjukhuset i Umeå, det skriver VK idag. Han var hög chef på en myndighet där hans arbetsgivare då valde att stänga av honom. Men Landstinget i Västerbotten gör tvärtom och anställer honom. Landstingsdirektören Anders Sylvan ser inga problem.

Mannen dömdes till böter i november 2012 för att ha köpt sex. P4 Västerbotten har talat med honom men han vill inte bli intervjuad. Landstingsdirektören Anders Sylvan har stort förtroende för mannen som var helt öppen med att han blivit dömd för att ha köpt sex. Sylvan ser inget som hindrar att mannen skulle göra ett bra jobb därför fick han jobbet.

- Jag har respekt för att det finns medarbetare som höjer ögonbrynet och funderar och ifrågasätter beslutet, säger han i P4.

Landstinget i Västerbotten saknar en tydlig policy för hur chefer ska anställa personal. Det finns ingen praxis att kolla om de som söker jobb på Landstinget är dömda för sexbrott.

Behöver Landstinget en sådan policy? Mejla din åsikt till P4Vasterbotten@sverigegsradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista