Tina Holmlund, Länsstyrelsen och Jamal Mouneimne, Lycksele kommun står redo att ta emot Tannbergsskolans elever framför den geodom som används för att informera om klimatförändringar.
Lycksele

Elever blir klimatsmarta i geodom

Elever blir klimatsmarta i geodom
3:52 min

Det är inte varje dag som eleverna på Tannbergsskolan i Lycksele erbjuds att uppleva klimatförändringar i en geodom. Men idag var var en sån dag.

Geodomen är en jättestor uppblåsbar kupol som liknar ett militärtält men i svart och mycket tjockare material. Därinne får eleverna ligga på rygg på golvet och se ett slags avancerat bildspel medan David Hirdman från SMHI berättar om hur klimatförändringar påverkar och vad vi själva kan göra för att minska utsläppen av till exempel koldioxid. Och det var uppskattat av eleverna även om en del var lite tveksamma innan de gick in.
Det är Länsstyrelsen, SMHI och Visualiseringscenter som deltar i en tredagarsturné som förutom Lycksele även gästar Skellefteå och Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".