Lång väntan på rena kläder

Inkörningsproblem ställer till det för landstingsanställda som behöver nya kläder. Den nye tvättleverantör Textilia har inte fått upp sina automater där anställda kan hämta ut rena kläder.

I nästa vecka kommer de nya klädesautomaterna att finnas uppe på universitetsjukhuset och övriga sjukhus i länet, det säger Magnus Söderberg, chef Textilia.

Bytet av tvättleverantör genomfördes natten till tisdag och det berör såväl sjukhus, vårdcentraler och folktandvården, det säger Ullika Kellerth landstingets länssamordnare för tvätt och textilier. Ullika Kellerth tycker inte att övergången har varit mer problematisk än vad man har planerat för.

Företaget Textilia har ett tvättavtal med landstinget som gäller i fem år och landstinget betalar 29,1 miljoner kronor om året för att Textilia ska stå för kläder och tvätt för landstingets anställda och patienter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".