En dåligt plogad parkering kan bli ett problem för den som är rörelsehindrad. Foto: Christian Höijer/SR
Skellefteå

Dålig snöröjning vid hälsocentralerna ställer till det för rullstolsburna

1:42 min

Snöröjningen kring hälsocentraler och andra vårdinrättningar i Skellefteå är dålig. Det tycker lyssnaren Kristina Nyberg i Skellefteå. Hon är själv rörelsehindrad och har dåliga erfarenheter av halka och snöhinder vid hälsocentralerna.

Men det är inte alldeles lätt att reda ut vems ansvaret är. Gäller det området kring lasarettet är ansvarets landstinget, som ju är fastighetsägare. Hälsocentralerna kan de vara inrymda i lokaler som ägs av andra än just landstinget och då är det den fastighetsägaren som ansvarar för snöröjningen.

Klas Åström är teknikförvaltare och snöröjningsansvarig vid landstinget i Västerbotten. Han uppmanar alla som har klagomål på snöröjningen att vända sig till receptionen på den vårdinrättning det gäller.

– Då gör de en felanmälan och då går det ut en arbetsorder till entrepenören som kan rätta till det som är fel, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista