tips från publiken

Radiomaster i Hemavanområdet saknar reservkraft

1:10 min

Radiosändningarna som går via sändarna i Joeström och Hemavan fungerar inte. Det rapporterar P4-lyssnaren Eva Helleberg, Övre Björknäs i Björkvattsdalen. Teracom som ansvarar för masterna säger att de masterna inte är utrustade med reservaggregat. Teracom kan inte säga när utsändningarna kommer att fungera igen.

Eva Helleberg, Övre Björknäs i Björkvattsdalen har varken kunnat höra på radio eller se på teve sedan i lördags. Tärnamomasten har varit helt död, säger hon. Samtidigt är det ju bland annat där viktig samhällsinformation om stormen publiceras.

Det bor omring 70 personer i dalen och de har ännu inte nåtts av någon information kring stormen. Det är elavbrott och telefonerna fungerar dåligt.

- Tänk om det händer nåt och vi inte kan ringa larmnumret? säger hon och påminner om att det var likadant för 2-3 år sedan. Då slocknade radio- och tevesändningarna från Tärnamomasten och det tog lång tid att få tillbaka sändningarna, säger Eva Helleberg.

Pia Diaz Bergner

Peter Öberg
P4Vasterbotten@sverigesradio.se

Ett publiktips ledde till denna nyhet

Du vet massor av saker som vi inte vet. Alltså kan du hjälpa oss att skapa bättre nyheter.
Gå med i vårt publiknätverk och ta chansen att bidra med dina erfarenheter och kunskaper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.