Pensionären Maj Degerstedt, anarkisten Sara Wikman och personliga assistenten Lena Olofsson vann skrivartävlingen och fick sina manus publicerade som bok. Foto: Åza Meijer/Sveriges Radio
Tre boktips

Vann skrivartävling med manuset "Jesusbarnet - straff eller gåva"

De vann boktävlingen Liv i Västerbotten
12 min

Maj Degerstedt från Ersmarksbodarna vann kortromantävlingen "Liv i Västerbotten". Tävlingen har pågått i två år och bland de drygt 20 tävlingsbidragen har nu tre personer fått sina manus tryckta som bok.

På andra plats kom Sara Wikman från Täfteå och Lena Olfosson som bor i Jörn kom på tredje plats.

Maj Degerstedt är uppvuxen på Avaliden, en liten by utanför Norsjö. Nu är hon pensionär på sin gård i Ersmarksbodarna. Hennes bok heter Jesusbarnet - straff eller gåva.

Sara Wikman är född och uppvuxen i Ångermanland. Sedan tio år tillbaka bor jag i ett kollektiv en bit utanför Umeå. Till vardags håller hon på med anarkistisk organisering, jobbar i hemtjänsten och på ett boende för flyktingar. Hennes bok heter Följ med.

Lena Olofsson är född i Västerbotten men uppvuxen i Blåsmark, Norrbotten. Hon bor nu i Jörn och jobbar sedan några år tillbaka som personlig assistent. Hennes bok heter Duvhöken.

Åza Meijer
090-171793
åza.meijer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".