Jan Åman med hunden Ambra har ledsnat på en stad utan hundlatriner. Foto: Filippa Armstrong/SR
Umeå

Skitbra förslag att hundägare sköter hundlatriner

1:39 min

Förslaget från Umeåbon Jan Åman att själv samla in pengar till en latrin, ställa den i Öbackaparken och tömma den på egen hand, får tummen upp av Lasse Jacobson ordförande i tekniska nämnden.

– Men det är kanske onödigt att köpa en egen eftersom kommun torde ha ett antal som man skulle kunna hjälpa hundägare och hundorganisationer som vill ta ett eget ansvar för att ställa ut, säger Lasse Jacobson .

 Ja, jättebra, säger tekniska nämndens ordförande Lasse Jacobson till Umeåbon Jan Åmans förslag. Men ett tillstånd krävs, för parker är allmänna platser och som styrs och organiseras via kommunen. Och ett avtal för hur hundbajslatrinerna ska skötas bör finnas.

 Tömningen ska Umeåbon och initiativtagaren Jan Åman själv sköta. Något som tekniska nämndens ordförande Lasse Jacobson tror kan fungera bra. Fler saker sköts på likande sätt i samhället, så varför inte även detta?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista