1 av 2
SM-bana 2,5 kilometer. Foto Arrangörerna.
2 av 2
SM-bana 3,75 kilomter. Foto Arrangörerna.
Skidor

Så här blir SM-banan

Reservbanorna för skid-SM nästa vecka är nu klara, åtminstone på papperet. Banchefen Per Rönnlund gjort klart med två alternativa reservbanor – en på 2,5 km och en på 3,75 km.

I båda fallen används den del av sprintbanan som går upp mot Helena Elisabeth-kyrkan.

Exakt hur banorna ska användas är ännu inte bestämt, hur det till sist blir beror på hur snötillverkningen går och hur stor del av spårnätet i Stadsliden som kan beläggas på snö innan det är dags för tävling.

Ingen av reservslingorna kommer att gå ända bort till de två långa backarna längst norrut i SM-terrängen och i 2,5 km-fallet försvinner även backen vid höghusen på Skogsbrynet. Så Per Rönnlund har målsättningen helt klar:

– Alla inblandade jobbar stenhårt för att få i ordning den längre reservslingan, för att ge så bra förutsättningar som möjligt för utslagsgivande tävlingar, säger han i ett pressmeddelande

Han säger sig inte heller helt ha gett upp hoppet om att till och med hinna få femkilometersslingan i åkbart skick:

– Om det går riktigt bra med snötillverkningen och om det skulle komma ett riktigt häftigt snöfall nu, så kan det vara möjligt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista