Skellefteå AIK Foto: Robert Granström/Scanpix
Boktips

Boktips: Hockeybok om Skellefteåspelaren Jonathan Hedström

Ishockeyböcker som berör
9:04 min

Författaren och journalisten Jonas Fahlman, Skellefteå har en ny hockeybok på gång om hockeyforwarden Jonathan Hedström som slutat i Skellefteå AIK. Mikke Ejrevi, bibliotekschef i Skellefteå tipsar om hans tidigare hockeyböcker idag.

Jonas Fahlman har skrivit mycket om hockey bland annat böckerna "Skellefteå AIK - resan till guldet" och "Tre Kronor - elva guld och tolv förbundskaptener".

Mikke Ejrevi, bibliotekschef i Skellefteå gillar böckerna, speciellt ett kapitel i boken om Skellefteå AIK som berörde honom djupt. Det handlar om en dotter till en sjuk mamma som skriver och tackar laget för den glädje det skänkt hennes mamma, som dog kort efter att ha sett sitt favoritlag vinna en av de viktiga slutspelmatcherna i SM-slutspelet.

Jonas Fahlman skriver nu på en ny hockeybok. Denna gång ska det handla om hockeyforwarden Jonathan Hedström, profil från Skellefteå AIK som lagt skridskorna på hyllan. Den kommer ut hösten 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".