Annika Andersson pekar ut var de ska sitta. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Vilhelmina

Ice pole sitting känt i hela världen

Indisk press skrev om stolpsittarna
1:27 min

Först nu när vilhelminaborna börjar tröttna på isstolpsittarna har företeelsen fått internationellt genomslag. Ice pole sitting ger miljoner träffar på nätet. Det är helt galet säger Annika Andersson som jobbar med WWW-helgen.

Här sitter man på sitt lilla kontor och googlar fram miljoner av träffar på stolpsittningen. Det är helt sjukt roligt, säger Annika Andersson som är något av spindeln i nätet när det gäller www-helgen i Vilhelmina. Sociala medier, att internationella nyhetsbyråer tog upp saken och att 2013 blev ett världsrekord för isstolpsittningen i den meningen att det var nere under minus 28 grader kan ha bidragit till den enorma spridningen. Jag försöker få in det i Guinnes rekordbok, berättar Annika Andersson.
I år blir det 6 stolpsittare men vilhelminaborna börjar tycka att borde hända något nytt med stolpsittningen. Det borde vara ännu tuffare tycker en del. Det skulle verkligen vara roligt om det kunde bli mer internationellt med deltagare från fler länder, säger Annika Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".