Linnea Sigurdson gillar filmvisning på sjukhus. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Lycksele

Filmvisning på sjukhus en höjdare

Häftigt att leva när saker händer
1:33 min

En dokumentärfilm om en ung person i Vilhelminafjällen visades idag på Lycksele lasarett. "Snorklaren från Malgomaj" handlar om att förverkliga sina drömmar i glesbygden istället för i storstan. Sjukhuspubliken är fantastisk, säger Linnea Sigurdson som gjort filmen.

Linnea Sigurdson är filmskapare och grafisk formgivare. Hon är på sjukhusturne med sin film "Snorklaren från Malgomaj". Det är en kortfilm om Nils Åslund som sköter skidbackar, åker bräda och bor i Saxnäs. Nils Åslund bygger skiboardpark, kör pistmaskin och trivs med livet. Han verkar ha de mesta man kan önska sig utom en massa pengar.
Linnea Sigurdson har en ny film på gång och det blir också ett personporträtt. Dokumentärfilmer är i ropet nu och man blandar mellan dokumentär och spelfilm. Det är spännande att leva i en tid när det händer så mycket, säger Linnea Sigurdson.

Örjan Holmberg
orjan.holmberg@sr.se
090 171750

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".