Hans-Owe Wenngren Störvargillet och Gunilla Hjerpe Älghundsklubben flyttar utställningarna till utemässan. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Lycksele

Vill bli störst i Norrland

1:49 min

Lycksele vill fortsätta växa som besöksmål och idag presenterades nästa satsning. Det är Utemässan i Lappland som handlar om jakt, fiske och hundar. Gunilla Hjerpe på Västerbottens älghundsklubb förbereder en hundutställning.

Bara älghundsutställningen med 250 hundar drar minst 1000 personer, säger Gunilla Hjerpe. Parallellt håller Stövargillet en utställning med stövare. En hundutställning kan bli lite seg med mycket väntetid men nu kommer det att finnas massor att göra för hela familjen, säger Gunilla Hjerpe.
Utemässan blir i samband med Kristihimmelsfärdshelgen 30-31 maj på Gammplatsen. Ett hundratal utställare är redan klara och förväntningen är några tusen besökare i år och att mässan växer och återkommer varje år. I Jämtland har Fäviken Game Fair hållit på med liknande i 20 år men Calle Franklin, ordförande i den nybildade Föreningen Lyckselemässan, tror att Lycksele kan bli den största  utemässan i Norrland. Motorveckan med flera arrangemang visar att Lycksele kan klara det, säger Calle Franklin.

Örjan Holmberg
orjan.holmberg@sr.se
090 171750

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista