Hakkors klottrat på en dörr hos socialdemokraten Hammam Al Rabi i Umeå. Foto: Filippa Armstrong/SR.
Umeå

Polisen gav Umeåpolitiker dubbla budskap efter hatbrott

1:36 min

Umeåpolitikern Hammam Al Rabi fick dubbla budskap från polisen efter att hans lägenhetsdörr blivit nedklottrad med ett hakkors. Du kan tvätta bort det, sa polisen på 114 14. Olyckligt att det inte fanns kvar, sa Västerbottenspolisen.

Det var i lördags som socialdemokratiska Umeåpolitikern Hammam Al Rabi upptäckte att det stod "sossesvin" och "SD 2014", bredvid ett hakkors, på hans lägenhetsdörr.

Efter ett okej från 114 14 tvättade han bort det, efter att ha tagit ett fotografi. Men det är inte rutin att det går till på det sättet, menar Magnus Eklund, förundersökningsledare vid Västerbottenspolisen.

- Det är olyckligt, säger han. Vi hade velat dokumentera skadorna själva.

Men Eklund berättar att chansen var liten att man skulle hitta spår av de som utfört brottet och Al Rabi delar samma uppfattning.

- Jag har ingen misstro mot polisen. Men när man får dubbla budskap på det sättet blir man väldigt fundersam som offer, säger Hammam Al Rabi (s).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista