Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson höll inledningstal om unga ur olika perspektiv Foto:Filippa Armstrong
Umeå

Unga i fokus vid forskarseminarium

Forskarseminarium om ungas hälsa och arbetsmarknad
2:16 min

Stora visioner när socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson höll sina inledningstal på forskarseminariet "På väg in: Ungdomars liv och försörjning" i Umeå.

Ett två dagar långt seminarium som tar upp ungas situation utifrån perspektiven hälsa, arbetsmarknad och försörjning.

Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson som medverkade på Forksarseminariet i Umeå igår och som idag besöker Lycksele. Musiken vi hörde var elever från Tegs Centralskola som stod för underhållningen.

Det är för 23:e året i rad som Forskarseminariet i Umeå anordnas, i år fokuserar man på ungdomar ur olika perspektiv.

Socialförsäkringsministern Ulf Kristersson inledde med att visa statistik på hur den psykiska ohälsan ökar bland unga och som ofta är just orsken till utanförskap på arbetsmarknaden.

- Det måste finnas plats för alla, sa Ulf kristersson.

Unga med aktivitetsersättning debatterades också under förmiddagen och där lovade Dan Eliasson att det skulle bli ändring annars tyckte han att Ulf Kristersson skulle fråga sig om han tillsatt rätt person som Försäkringskassans generaldirektör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".