Arkivbild: Björn Ferry. Foto: Samuel Kubani/TT.

Ferrys sköna OS-besked – platt fall för Lindström

2:47 min

OS-genrep. Då slog Björn Ferry till med säsongens bästa placering. Ferry hade en bom i dagens skidskyttesprint i Antholz och blev sexa.

Björn Ferry bommade sitt första skott i liggande, men sedan sköt han fullt. Ferry åkte även snabbt i spåren även om han tröttnade något på slutet. Han var i mål 31 sekunder bakom segrarna Simon Schempp, Tyskland, och Lukas Hofer, Italien. Båda åkte in på samma tid.

Det var för övrigt Tysklands första seger i herrarnas skidskyttevärldscup på över ett år. Om Ferry skjutit fullt hade han kunnat ta en pallplats. Nu tog tysken Arnd Peiffer tredjeplatsen istället.

Ferrys bästa placering från tidigare denna säsong är en 15:e plats. Nu med sin sjätte plats har han ett bra utgångsläge inför morgondagens jaktstart.

– Det är alltid bra att få sista genrepet att sitta. Han hade bra skytte och bra skidåkning, säger Radiosportens expert Torgny Mogren.

För Fredrik Lindström blev OS-genrepet ett riktigt bottennapp. Han blev 51:a efter fyra bom.

– Som vi ser i dag är Ferry på uppgång, men Lindström, det håller inte med fyra bom i en sprint. Just nu rankar jag Ferry, Bergman och Lindström i den ordningen. Kanske kan Lindström finslipa på skyttet de sista veckorna innan OS. Men det här är inte positivt och det sätter sig i huvudet, säger Torgny Mogren.

Tobias Arwidson hade en bom och blev näst bäste svensk med en 30:e plats. Magnus Jonsson blev 67:a och lär inte ha åkt till sig en OS-biljett. Carl Johan Bergman var sjuk och kör enbart söndagens stafett.

Herrarnas skidskyttesprint, Antholz

1) Simon Schempp, Tyskland
1) Lukas Hofer, Italien
3) Arnd Peiffer, Tyskland

Svenska placeringar
6) Björn Ferry
30) Tobias Arwidsson
51) Fredrik Lindström
57) Magnus Jonsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista