1 av 2
Trojaspelarna tackar sina supportrar
2 av 2
Christoffer Bengtsberg var så när på att hålla nollan
Ishockey

Troja vann lätt mot vissna Björklöv

1:56 min

Troja vann lätt mot Björklöven i det allsvenska jumbomötet. Hemmasegern skrevs till 6-1.

Det var en ny "måste"-match för Troja/Ljungby i bottenstriden i allsvenskans tabell. Björklöven, som inte tagit en poäng på det nya året, stod för motståndet. Björklöven, som dessutom låg närmast i tabellen, under kvalspelsstrecket, och slåss ju också för att undvika kvalserien. 

Troja rivstartade matchen redan från början och verkade ha hittat en högre växel än i tidigare matcher på senaste tiden i Sunnerbohov. Efter 4.44 in i första perioden så lyckades Viktor Amnér spräcka nollan, efter vackert spel och slutet på perioden såg ytterligare mål för Troja av Ziga Pavlin fram till 2-0.

Andra perioden var i första halvan en ren uppvisning i hockey av Troja. Tidig utvisning för Björklöven gav 3-0 av Henrik Eriksson. Redan halvminuten efter ytterligare mål av Troja till 4-0 av Hampus Gustafsson. Troja fick sedan möjligheten att spela fem mot tre i numerärt överläge och kunde då utöka till 5-0 via Tomaz Razingar. Då hade vi inte spelat mer än sex minuter av andra perioden.

Resterande del av matchen var framför allt mer än transportsträcka och Troja/Ljungby kunde ta en efterlängtad och väldigt viktig hemmaseger i bottenstriden. Slutresultatet skrevs till slut 6-1 efter tröstmål av Martin Johansson i Björklöven och en spik i kistan av Vincent Rocco, Troja/Ljungby.

Sex mål på hemmaplan, stundtals vackert hockeyspel och sex olika målskyttar i Troja/Ljungby.

– En gedigen insats och jag är jävligt stolt över killarna idag, säger målvakten Christoffer Bengtsberg i Troja/Ljungby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista