Inte heller idag fick bärplockarna sin lön, trots att de blivit utlovade det av det thailändska bemanningsföretaget M Phoenix Enterprise. Nu protesterar bärplockarna i staden Korat i nordöstra Thailand. Foto: Privat.

Inga pengar till de thailändska bärplockarna

1:11 min

Idag blev det återigen negativa besked för de thailändska bärplockarna som demonstrerade på en parkeringsplats i Umeå förra året. Istället för att få sin lön får de istället besked om att bemanningsföretaget vägrar betala ut dem.

Idag när 250 av de thailändska bärplockare som blev utan lön i Sverige i somras, skulle få sin lön, visade det sig att det thailändska bemanningsföretag som anställt plockarna på nytt vägrade att betala ut lönerna.

Nu blir det istället rättegång i april, trots att företaget, M Phoenix Enterprise, för 11 dagar sen lovade arbetsdomstolen i Korat i Thailand att betala ut lönerna i dag.

Somsak Samsoesap som lett protesterna säger att bärplockarna är mycket besvikna. Plockarna, som protesterade på en parkeringsplats i Umeå i september hade jobbat i både Västerbotten och Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista