Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Tärnafjällen

Telia: Vi har inte hållit vårt löfte

2:26 min

För ett år sedan lovade Telia en rejäl översyn av telefonerna i Björkbacken och Norra Fjällnäs, efter ständiga avbrott  och störningar. Nu medger företaget: Vi har inte klarat av det.

Ända sedan telefonledningarna klipptes i Björkbacken och Norra Fjällnäs har byborna haft problem med att kontakta omvärlden. Veckovis har de varit utan telefon. Nu senast har de 10-talet hushållen i Björkbacken varit utan telefon sedan den 7 januari. Och ingen kan ge besked om när det blir lagat.

– Vi väntar på reservdelar, förklarar Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia.

– Men det är ju det akuta, sedan måste vi se över den här med radiolänken i området, så här ska det inte vara.

När P4 Västerbotten påminner honom om att det var ganska exakt vad han sade för ett knappt år sedan, kontrollerar Hans G Larsson i sin dator. Och sedan medger han:

– Jo, det stämmer. Björkbacken var aktuellt då, och vi lovade en översyn. Jag kan inte säga varför det inte har blivit bättre, och det är mycket beklagligt att vi inte har kommit tillrätta med det. Jag har dessvärre inget svar på varför vi inte har kunnat lösa det.

Vad är då Telias besked till abonnenterna i Björkbacken?

– Vi måste hitta en lösning. Så här ska det inte behöva vara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista