Linn Lundström.
Söndagsport

Nionde raka förlusten för Löven

Nionde raka förlusten för Björklöven
3:28 min

Fortsatt förlust för Björklöven men vinst för IBK Dalens damer och Udominate vidare i Baltiska ligan.

I svenska superliga i innebandy så vann Dalens damer hemma mot Huddinge. Matchens siffror blev 6 – 4 till Dalen som höll ett hårt grepp om matchen. Man började starkt och det såg länge ut som att detta skulle bli en lätt seger för Umeå laget. Men efter en strålande första period så närmande sig Huddinge. Men Dalen höll emot och vann tillslut med 6 – 4.

Det blev förlust borta mot Malmö för Björklöven. Den nionde raka förlusten, och den 14 på 15 spelade,  för laget som fortfarande inte har en enda vinst under 2014.

Men trots detta så stod Löven för ett mycket bra spel och lyckades hålla Malmö stora delar av andra perioden i egen zon, men effektiviteten fanns inte alls där för Löven . Som flera gånger tidigare så grundlades förlusten i ett tidigt underläge, i första perioden så stod det 0 - 2

I andra perioden hade Björklöven flera bra chanser men lyckades aldrig sätta dit pucken. Victor Öhman Kim Karlsson och  William Quist missade alla tre varsitt läge.

I tredje perioden så tröttades man ut, Jon Palmebjörk hade öppet mål för att sätta 2-2 men missade även han. Istället satte Malmö´s Henrik hetta 3-1 i öppen kasse när klockan visade fem sekunder kvar.

Udominate fick sin revansch på det Estniska laget Eclex efter förlusten under lördagen i Tallin. Udominate hade klart bättre tempo än hemmalaget denna gång och vann lätt alla fyra perioder med siffrorna: 16-14, 16-11, 20-17, 17-11.

Match blev också direkt avgörande om vem som skulle ta andraplatsen i baltiska ligans grundspel. Vann serien gjorde Hoptrans-Sirenios från Litauen. Udominate Basket knep andra platsen, Eclex/1182 hamnade på tredjeplatsen och den fjärde och sista platsen tog Tim-Scuf från Ukraina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".