I sitt verk "övermålning" i blivande högstadieskolan i Nyköping har Carolina Falkholt målat skymfande ord mot kvinnor och sedan målat över. Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio
Umeå

Carolina Falkholt: Fruktansvärt, men jag slutar inte måla

0:40 min

Det stormar fortsatt kring graffitikonstnären Carolina Falkholt, som gjort sig känd för sina vaginamålningar. Idag blev hon knuffad när hon målade i centrala Umeå. Men allt kan röra sig om ett missförstånd. 

Falkholt var tagen av händelsen när P4 Västerbotten träffade henne på torsdagseftermiddagen:

- Jag tycker att det är fruktansvärt, det här våldet mot kvinnor, att det ska fortgå. Jag tänker inte sluta måla, jag ska gå vidare genom att göra klart min målning, säger hon. 

Mannen som anklagas för att ha attackerat Falkholt säger till VK att han trodde att hon höll på att vandalisera. Han berättar att han trodde att Falkholt skulle spraya honom i ansiktet, och att det var därför han satte han upp handen för att skydda sig.

Det är till den stundande invigningen av kulturhuvudstadsåret i helgen som Carolina Falkholt bjudits in för att måla en vagina på en snövägg i staden.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista