Foto: Helena Andersson/Sveriges Radio
Umeå

Perrongmordet upp i hovrätten idag

0:43 min

Idag tar hovrätten upp fallet med det så kallade perrongmordet som ägde rum vid Umeå centralstation i somras. Mannen som dömdes till 14 års fängelse för brottet överklagade eftersom han anser att han inte menade att döda kvinnan.

Förhandlingarna i hovrätten beräknas ta fyra dagar. Domstolen kommer de att se en uppspelning av den rättegång som ägde rum i Umeå tingsrätt i december förra året, och sedan göra sin egen bedömning av fallet.

Ingen ny bevisning eller annan information har tillkommit inför detta, men rättsläkaren som undersökt den skjutna kvinnan kommer att höras om på plats. Förra tillfället gjordes det via videolänk.

Den 21-årige mannen dömdes till 14 års fängelse för mordet på den unga kvinnan som sköts vid centralstationen i Umeå. Han har erkänt själva gärningen, men vill att hovrätten friar honom från mordanklagelsen eftersom han anser att han inte hade uppsåt att döda kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista