Innebandy

Alla tre superligalagen vann

1:45 min

Det blev idel vinster för Iksus damer och Dalens damer och herrar i söndagens innebandymatcher.

Iksu segrade över gästande Rönnby. Det började dock som en rätt lam tillställning och under hela den första perioden gjordes bara ett mål. Detta av Iksus Cornelia Fjellstedt.

Men i den andra perioden så tog det bara två minuter innan Frida Norström utökade hemmalagets ledning. Gästerna utmanade dock och  reducerade bara för att snart igen få en utmärkt chans till att kvittera när Susanne Ekblom visades ut, men då kontrade Victoria Wikström och Josefina Eiremo och istället så blev det  3-1. Innan perioden var slut hade Frida Rydfjäll och Julia Nordin gjort varsitt mål och 5-1 var ställningen inför sista perioden.

Rönnby kom igen på slutet och lyckades tråckla in två reduceringsbollar, men även om Rönnby var när och nosade så behövde aldrig Iksu känna sig särskilt nervösa.

Vinst så blev det även för Dalendamerna som spelade borta mot ett formstarkt Pixbo. Umeåtjejerna imponerade stort och vann med 6-4.

Men i början av den andra perioden så låg faktiskt Dalen under med 2-1 , man vände dock och efter två mål av Amanda Öhman så var ställningen helt plötsligt 2-4 inför den sista perioden.

Väl där gjorde Linn Lundström två mål och Dalen vann med 4-6.

Även Dalen´s herrar vann denna helg 3 – 0 mot jumbon Jönköping och det var en rättvis seger även om Dalens spel i den första perioden inte kan kallas annat än bedrövligt. Men man ökade tempot i den andra perioden och gick snabbt från 1 – 0 till 3 – 0. Matchen slutade 4 – 1 till Dalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista