Dansläraren Signe Wallinder och eleverna James Lindström, Nasia Kotronia och Albin Westman på hagaskolan i Umeå. Foto: Filippa Armstrong/SR
Umeå

Hagaskolan i minimusikalen Haga High

2:17 min

Scenen i Hagaskolans aula har förvandlats till High school när elever från grundskolan, grundsärskolan och hörselverksamheten repeterar inför kvällens premiär.

Föreställningen som är en minimusikal heter Haga High och är inspirerad av filmen Grease men eleverna gör sin egen tolkning med budskapet att man faktiskt duger som man är.

- Då är ni coola inte söta uppmanar dansläraren Signe Wallinder några tjejer som ska spela tuffa killar.

Uppsättningen är ett musikalprojekt där elever i olika åldrar och med med olika förutsättningar får möjlighet att växa i en gemensam uppgift  och i ett gränsöverskridande samarbete som är ett samarbete mellan Hagaskolan, Kulturhuvudstad 2014, Skapande skola och Skandia "Ideer för livet".

Projektet har involverat många elever både på och bakom scenen med dans, sång, scenografi, ljud, ljus, kläder med mera.

- Projektet stärker gemenskapen mellan skolformerna, säger Signe Wallinder när vi tillsammans med eleverna Albin Westman, James Lindström och Nasia Kotronia sitter på scenkanten i en paus och pratar om föreställningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista