Lycksele Djurpark kritiseras för brister i den interna kontrollen. Arkivfoto: Örjan Holmberg/SR.
Lycksele

Pekpinnar till kommunala bolag i Lycksele

En granskning har gjorts av Lyckseles kommunala bolag.
Den har gjorts av revisionsfirman KPMG och visar inte på några stora skandaler, men har några pekpinnar.

Det är Lycksele Industrihus, Lycksele Bostäder, Skogsmuseet, Flygplatsbolaget och djurparken som granskats avseende resor, representation och företagskort på uppdrag av lekmannarevisorerna i kommunkoncernen.

När det gäller Lyckselebostäder har bolaget enligt KPMG en god internkontroll, men vill att hanteringen av Vd:ns kostnader ska bli tydligare när det gäller vem som ska attestera.

Hos Lycksele Industrihus finns det brister i kontrollen av resor och representation
Det saknas två kvitton på inköp med företagskortet och enligt kommunens regler ska det då göras löneavdrag, men det har inte gjorts.

Även Flygplatsbolaget får kritik för att löneavdrag inte gjorts då det saknas ett kvitto på ett inköp.

Skogsmuseet kritiseras för dåliga rutiner för representation, bland annat har Vd:n själv attesterat kostnader där VD själv medverkat.

Lycksele Djurpark kritiseras för brister i den interna kontrollen, även här har ett inköp gjorts utan kvitto, men inget löneavdrag.

Här hittade granskarna enda utlägget för alkohol, men det handlar inte om några dryckesorgier, två starköl i samband med en middag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".