Fyra höghus i trä var planerade i Strandparken enligt Folkhems bild.
Bygdsiljum

Oklart om fler höghus i trä

0:51 min

Det största byggprojektet för Martinsons trä i Bygdsiljum kan komma att halveras. Byggherren backar från att fortsätta bygga fler av Sveriges högsta bostadshus helt i trä.

Byggföretaget Folkhem planerade att bygga fyra stycken 8-vånings höghus i Sundbyberg. Det första invigdes av bostadsministern i december och det andra är under uppförande. Men nu har Folkhem sålt de återstående två tomterna till HSB. Det är inte säkert att det blir trähus.
Martinsons har inte gett upp hoppet om att få leverera trähus även till de återstående tomterna. "Vi gnatar på", säger Martinsons säljchef bostäder Thomas Staflund. De ändrade planerna hos Folkhem har ingen effekt på produktionen i Bygdsiljum just nu, säger Thomas Staflund. Men risken finns att det stannar vid två höghus helt i trä. Enligt lokaltidningen Mitt i Sundbyberg kräver kommunen att även om husen byggs i betong ska fasaderna vara i trä.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista