Lennart Söderström, väntar frustrerad på att få göra den praktik som ingår i elektrikerutbildningen via arbetsförmedlingen i Umeå. Foto: Pia Diaz Bergner/Sveriges Radio
Ett tips från publiken

Arbetslös fick avbryta utbildning när pengarna var slut

1:44 min

I höstas skulle Lennart Söderström i Umeå få utbilda sig till elektriker via arbetsförmedlingen. När utbildningen nästan var klar blev han hemskickad eftersom Arbetsförmedlingens pengar var slut. Har du liknande erfarenheter? Kommentera gärna.

Nu har flera månader gått och ett nytt budgetår börjat men trots påtryckningar från Lennart Söderström har han inte fått svar på om och när han får avsluta sin elektrikerutbildning.

"Det är frustrerande"

I väntan på svar är Lennart Söderström utan sysselsättning och han är rädd för att glömma bort det han lärt sig om det går för lång tid innan han får börja sina studier igen.

- Det här har tagit alldeles för lång tid, säger Carola Larsson som är chef på Arbetsförmedlingen i Umeå. Hon säger också att det inte hör till vanligheten att personer inte får avsluta sin utbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista