Umeå

Nöjesvenemang stoppas från att vara i gamla slakteriet

0:40 min

Gamla Slakteriet i Umeå har i flera år varit platsen för olika nöjesevents. Men nu kan eventbolaget tvingas sluta bedriva sin verksamhet där eftersom att Länsstyrelsen upphäver Umeå kommuns beslut samt avslår ansökan om tillfälligt bygglov för lokalen.
– Synd, men inte oväntat, säger eventbolagets VD Tony Svedlund.

Länsstyrelsen menar att det strider mot planbestämmelsen att ha ett företag som driver nöjesevents på industriområdet.

Tony Svedlund VD på eventbolaget Tiljan säger till P4 Västerbotten att man nu måste tillsammans med en jurist titta på vad beslutet innebär för verksamheten.

– Vi har vetat länge att det här var en tillfällig lösning och har därför inga fler evenemang inbokade i lokalen just nu.

Men han tycker att det är synd.

– Umeå behöver en sådan här lokal. Den tar 900 personer och vi har haft allt från Lan till jazz och dödsmetall i lokalerna. Vi är nöjda över den tid vi har haft där, säger Tony Svedlund.

Just nu håller också Umeå kommun på att jobba med en planändring för området där fastighetsägaren planerar för att bland annat Engelska skolan vara i lokalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista