Gruppen Burträska´ra återförenas på Umefolk. Foto: Sören Vilks/SR
Umeå

Burträskar´a spelar igen

0:55 min

När Umefolk inleds på torsdagen är en av programpunkterna en hyllning till bortgångne riksspelmannen Sören Johansson från Dorotea. Och på scen står Burträska´ra, som återförenas efter 19 år.

"Hommage till en spelman" heter konserten där musiker samlas för att hedra riksspelmannen Sören Johansson från Dorotea, som gick bort förra året. På scenen finns gruppen Burträskar´a som återförenas efter 19 års tystnad.

– Vi är ju utspridda över hela landet, men när vi möttes för att repa var det som om vi sågs igår, säger Katarina Jonsson  som spelar mandolin i Burträskar´a.

Om det är läge för en fortsatt reunion av Burträskar´a låter Katarina Jonsson vara osagt, men hon säger att repetitionerna inför kvällens konsert gett mersmak.

– På programmet står både låtar som är direkt kopplade till Sören Johansson och musik som mer indirekt ger associationer till Sören.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista