Estradpoeten Stefan Johansson diktar bland annat om när han var arbetslös en tid. Foto: Pia Diaz Bergner/Sveriges Radio
Poesi

Arbetsförmedlingen blir Arbetsförnedringen

9:07 min

Estradpoeten Stefan Johansson, Umeå ger en känga till Arbetsförmedlingen och kopplar ihop andligheten i Bjurholm på 1970-talet med dagens sociala medier i de dikterna han bjuder på idag.

Stefan Johansson har skrivit poesi länge. Idag framför han dikterna "Upload to me, it will set you free" och "Arbetsförnedringen". Den senaste dikten handlar om hans möte med Arbetsförmedlingen i Umeå som vid hans första besöket sa att det inte fanns några jobb för honom i Umeå och att han nog måste flytta. Men eftersom Stefan har familj i Umeå letade han själv upp ett nytt jobb så att han kan bo kvar.

"Jag är så tacksam, så oerhört tacksam över att ha fått mitt handikapp i vänster arm och ben, då så många andra bevisligen fått sitt betydligt högre upp."

Stefan har också hjälp till en del med kvaltävlingarna inför SM i poetry slam i Umeå i maj. Nästa kvaltävling är den 4 mars i Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista