Språkförskolan i Umeå får löfte om nya loklar för nuvarande som ska rivas. Foto: Erica Dahlgren/Sveriges Radio.
Umeå

Umeå kommun gör en pudel, lovar lokaler åt Språkförskolan

Umeå kommun lovar att fixa ersättningslokaler åt Språkförskolan i Umeå. Kommunen beklagar att de varit dåliga på att informera om uppsägningen av nuvarande loklaler som ska rivas.

P4 Västerbotten berättade igår att Umeå kommun bestämt sig för att säga upp hyreskontraktet med Språkförskolan, som ligger Öst på stan. Skolan måste flytta när kommunen ska riva de nuvarande lokalerna och bygga ett nytt hus på tomten. Ett beslut som förskolans chef beskrev som "förskräckligt" - förskolan riskerar att bli utan lokaler redan nästa år.

Men igår kväll, efter P4 Västerbottens rapportering, tog kommunen kontakt med skolchefen Siv Lundin. Kommunen beklagar hur beslutet blivit kommunicerat med skolan och lovar nu att Språkförskolan inte ska bli uppsagda utan att en fullgod ersättningslokal finns, med ett lika centralt läge som nu.

– Om detta är sant och uppfylls är ju det naturligtvis jättegoda nyheter. Men eftersom jag blivit besviken förr, så avvaktar jag med jublet tills jag fått garantin på papper, säger skolchefen Siv Lundin till P4 Västerbotten.

Det här är ett publiktips. Tipsa du också:

P4Vasterbotten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista