Polishuset i Umeå Foto: Lillemor Strömberg/SR
Västerbottens län

Fylla, misshandel och svartsjuka

Där spriten går in går ofta vettet ut. Det besannades på flera håll under natten igår runt om i länet. En 22-årig man omhändertogs för fylleri i Umeå efter att ha ofredat en flicka.

På Renmarkstorget omhändertog polisen en man misstänkt för misshandel, han slog en annan man med en plogpinne så att den gick och övergick sedan till knytnävarna, när han vaknar till ska han förhöras.

Polisen i Skellefteå fick vid midnatt åka till ett bråk i en lokal i centrala Skellefteå där det var en större fest. Det slutade med tre anmälningar om misshandel och person greps misstänkt för åtminstone ett fall av misshandel

Polisen fick halv sex på morgonen än en gång åka till samma lokal och då  anmälde en kvinna att hon blivit misshandlad. Så totalt fyra fall av misshandel på samma fest.

En berusad person omhändertogs i Skellefteå och när denne nyktrat till väntar förhör om misstanke om misshandel.

Ett svartsjukdrama på ett hotell i Vindeln slutade med att en kvinna blev anmäld för misshandel och ska höras om detta när hon nyktrat till.

Totalt omhändertogs ett dussintal berusade.

I Lycksele misshandlades en yngre man på Prästbolsvägen och blev skjutsad till Lasarettet, men drog därifrån, så polisen fick ägna två timmar att leta efter honom för att än en gång ta honom till akuten för vård och förhör om vem som slagit honom. Den här gången kopplades även föräldrarna in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista