Telefonin ligger nere i Björkbacken igen. Foto: Peter Öberg/SR.
Skämskartan

Telia om Björkbacken: Vi kan inte lösa det

"Nej, vi har ingen lösning"
1:32 min

Att ringa i hemtelefonen är ingen självklarhet för dem som bor i Björkbacken och Norra Fjällnäs, nära Tärnaby. Och efter vinterns veckolånga avbrott medger nu Telia: Vi klarar inte det här.

Vad tycker du om det här? Skriv en kommentar!

Fjällbyn Björkbacken nära Tärnaby är utan telefon - igen. Veckolånga avbrott har hört till vardagen i flera år. Och nu medger nätoperatören Telia för första gången: Nej, vi har ingen lösning. Vi har ingen teknik som fungerar.

– Det är dessvärre ett område som vi har återkommande problem med, säger Hans G Larsson, informationschef på Telia.

Ja fjällbyn Björkbacken med ett tiotal hushåll och ett antal fritidshus har haft ständiga och veckolånga telefonavbrott i flera vintrar. Byn ligger högt, och det är fri sikt till telefonmasten, men ändå dör telefonerna gång på gång, ¨både i björkbacken och i grannbyarna. Telia som har ansvar för telefonnätet i området medger nu alltså att man inte vet  hur Björkbacken och omkringliggande byar ska få stabil telefon.

– Jag kan inte i nuläget säga hur vi ska lösa det här för att få en stabilare förbindelse, säger Hans G Larsson.

– Det finns en risk för att det här fortsätter, med störningar av och till under flera månader.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".