Skellefteå

Förtidsröstning om centrumbron har startat

1:25 min

Från klockan 10.00 i dag har väljarna i Skellefteå kunnat förtidsrösta i valet till EU, och samtidigt även folkomrösta om den planerade Centrumbron.

Väljarna i Skellefteå kan förtidsrösta i Skellefteå Stadshus och i kommundelsbiblioteken. Den som deltar i folkomröstningen om Centrumbron kan välja mellan tre alternativ. Ja eller nej till bron, eller en blank röstsedel. Vanja Jonsson från Skellefteå hade svårt att bestämma sig.
– Det är jättesvårt. Visserligen blir vi ju fler och fler men det handlar om miljö och jag tycker att vi borde cykla mer. Men å andra sidan bor man ute på vischan så måste man väl ha en bil. Om dom nu ska ha en bro så kan dom flytta den ut från stan, säger Vanja Jonsson.

Hon tänker även förtidsrösta i EU valet men tycker att det är lika svårt.
– Jag är väl inne på kvinnornas linje men inte för att stöta bort karlarna. Vi behövs allihop men det är så tydligt  att i männens värld, där glider dom fram och behöver inte jaga häcken av sig. Kvinnorna får ha flera jobb och dom jobbar hemma, men det är ju också hur man är som person, säger Vanja Jonsson.
– Det finns nog flera partier men sedan när man börjar titta på namnen så har man ju ingen aning. Jag vet inte om det har någon betydelse eller om man bara tar en lapp utan person, jo jag gör det, säger Vanja Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista