Umeå

Man misstänkt för mordförsöket - har figurerat i många rättsfall

Den 27-årige man som suttit anhållen misstänkt för mordförsök på en 21-åring på Ersboda i Umeå förra veckan har släppts, men han är fortfarande misstänkt för mordförsök. 27-åringen har figurerat i flera grova rättsfall de senaste åren.

Han var för flera år sedan misstänkt för ett mord på Grisbacka i Umeå men avskrevs.
Men han dömdes till fyra års fängelse för att 2008 ha knivhuggit en man i ryggen. 27-åringen sa att hans minnesbilder var suddiga men att han varit irriterad då han misstänkte att den andre skulle blåsa honom i en narkotikaaffär.

För ett par år sedan åtalades han misstänkt för försök till dråp. Enligt åklagaren hade 27-åringen försökt ta livet av en annan man genom att knivhugga honom utanför en hamburgerrestaurang i Umeå, men han frikändes av tingsrätten. Trots polisen hittat kniven och att 27-åringens DNA fanns på skaftet, så menade tingsrätten att det inte gick att utesluta att någon annan hållit i kniven. Åklagaren överklagade domen men hovrätten resonerade som tingsrätten och frikände mannen.

När det gäller förra veckans knivslagsmål släpptes idag 27-åringen på fri fot. Åklagare Andreas Nyberg har beslutat att inte häkta honom eftersom misstankarna inte är tillräckligt starka. Men han är fortfarande misstänkt för mordförsök på en 21-årig man.