Åsele

S-annons får oppositionen att se rött

1:47 min

En socialdemokratisk annons i Åsele retar oppositionen. Det antyds att oppositionen kommer att satsa på privatiseringar och utförsäljningar om de vinner valet. Det har vi aldrig sagt, säger Brage Sundberg från Åselepartiet.

Oppositionen mörkar om vem de vill ska bli kommunalråd, de säger inget om vad de ska sälja ut, tänker de gynna golfklubben? och de vill släppa in riskkapitalbolag, allt enligt Socialdemokraternas annons i Åsele-Nytt.
Socialdemokraten Peter Lindström säger att det blev fel i annonsen om riskkapitalbolag. Även det ska vara en fråga till oppositionen och inte ett påstående om dem. Men i övrigt står han för allt i annonsen.

Jag gick i taket, säger Brage Sundberg Åselepartiet. Vi har inte lagt de förslag som S insinuerar och det sista är rena självmålet, säger Brage Sundeberg och syftar på verksamheten med ensamkommande flyktingbarn där en lokal företagare förlorade upphandlingen till ett riskkapitalbolag mot oppositionens vilja. Peter Lindström (S) säger att alla var eniga om att verksamheten skulle upphandlas och då kan det inte hjälpas att det går till ett riskkapitalbolag, allt annat vore lagbrott.