Linda Åström, undersköterska på Ortopeden på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Foto: Pia Diaz Bergner/Sveriges Radio
Sociala medier

Så kom ortopedens halkvarning till

Ortopedpersonalens halkvarning populär
4:14 min

Den filmade halkvarningen från personalen på Ortopeden på Norrlands universitetssjukhus i Umeå sprids snabbt på sociala medier.

Förra gången dom gjorde succé på nätet var när de spelade in en sång för att ragga sjuksköterskor till ortopeden - ett grepp som fungerade. Linda Åström, en av initiativtagarna berättar hur halkvarningen kom till.

Undersköterskan Linda Åström och sjuksköterskan Cecilia Lundberg har skrivit låttexten och alla andra kollegor har hjälp till bland annat ortopedens skelett Åke. De frågade och fick tillstånd från Sean Banans manager att använda låten. Förutom Linda  sjunger Erica Prytz.


Musiken är inspelad hos Jan-Erik Karlsson och bakom filmandet bland annat på NUS helikopterplatta står Oskar Sandström och Karl-Johan Vannmoun från Strömbäcks folkhögskola. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".