Kommundelskontoret i Hörnefors. Foto: Anders Wikström/Sveriges Radio

Vädjar om föreningslokaler i Hörnefors

Lars Blomqvist: "Dom skiter i oss i kommundelarna"
1:45 min

Det saknas föreningslokaler i Hörnefors. Men nu när kommundelsnämnen läggs ned så kanske Umeå kommun kan låta föreningar hyra in sig in i det huset? Det hoppas Lars Blomqvist.

Lars Blomqvist är representant från föreningslivet i Hörnefors. Han säger att kommunen inte har brytt sig om behovet av förningslokaler i Hörnefors, trots mångåriga diskussioner.

-Det känns som att de rent ut sagt skiter i oss som är ute i kommundelarna. Allting ska vara i stan, säger Lars Blomqvist.

Det finns ett stort föreningsliv i Hörnefors men för få lokaler enligt Lars Blomqvist. Nu när kommundelsnämnderna lägger ner skulle kommundelshuset i Hörnefors bli en finfin lokal tänker han.

-Huyset som sådant med lite ombyggnader skulle passa perfekt, säger lars Blomqvist.

Vad det ska bli i de tre kommundelshusen i Sävar, Holmsund och Hörnefors när kommundelsnämnderna försvinner utreds nu och en skiss för det ska vara klar före årsskiftet. Men om några föreningar får flytta in i kommundelshuset i Hörnefors återstår att se.

P4 Västerbotten ringde upp kommunalrådet Lennart Holmlund (S). Men han hänvisar till Hans Lindberg (S) som blir kommunalråd den 25e november. Men Hans Lindberg säger att han inte är informerad i ärendet och därför inte kan svara. Han vet inte hur långt utredningen kommit och hur mycket som är offentligt i den. Han hänvisar tillbaka till Lennart Holmlund.

Lars Blomkvist i Hörnefors vil ha ett svar. Han är trött på att bli bollad runt.

-Vi får som aldrig några riktiga svar, säger Lennart Blomqvist som är med i både i manskören i Hörnefors och i Civilförsvarsförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".