Liljansberget nämns i härvan. Arkivfoto: Märet Öman/SR
Umeå

Fyra åtalas för sexköp i Umeå

Åklagare Åsa Jonsson: "De har erkänt"
1:43 min

Fyra män i Umeåområdet åtalas för köp av sexuell tjänst.

Kammaråklagare Åsa Jonsson vill inte säga så mycket om förundersökningarna eftersom de är belagda med sekretess då det handlar om sexualbrott. Men hon säger att det är en person, den som ska ha sålt sex vid de sammanlagt sex tillfällen, som har lämnat uppgifter till rättsväsendet om händelserna.

Det handlar om fyra män som bor i Umeåområdet. Den yngste är i 50-årsåldern, den äldste över 70. Två av de här männen åtalas för att ha köpt sex vid två tillfällen var. När det gäller den ene mannen ska det ha skett i den åtalades egen bostad i Umeå. När det gäller den andre ska sexköpen skett i Holmsund.

Åsa Jonsson föreslår att de två män som åtalas för två sexköp var ska få påföljden 75 dagsböter om de fälls. De två andra som åtalas för varsitt sexköp kan dömas till 50 dagsböter var. Där ska det ena brottet ha skett på Liljansberget i Umeå och det andra hemma hos den åtalade på Grubbe.
Åklagare Jonsson tycker att alla fyra målen kan avgöras utan huvudförhandling. Det blir alltså inga rättegångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".