Arkivbild. Ida Backlund, grundare och vd för Rapunzel of Sweden tilldelas priset Svd Affärsbragd av SvD:s vd Gunilla Asker vid UF-galan i Stockholm på måndagen. Foto: Tomas Oneborg / SvD
Umeå

Ida Backlund, Rapunzel of Sweden årets VD

Ida Backlund, Rapunzel of Sweden i Umeå utsågs igår till årets VD i kategorin små företag.
Priset delades ut i Stockholm igår.

Årets VD vinnare i kategori stora företag är Jonas Wiström, vd, ÅF, Solna.

Årets VD i kategori mellanstora företag är Dimitris Gioulekas, Knightec, Örnsköldsvik.

I kategorin små företag vann Ida Backlund, Rapunzel of Sweden, Umeå.

Totalt har juryn bedömt cirka 120 inkomna nomineringar från hela landet. 

Vinnaren i utmärkelsen Årets Unga VD är Ruth Westberg, vd, Concept i Göteborg. 


Utmärkelsen Årets VD är instiftat av ledarskapssajten Motivation.se och utbildningsföretaget Executive People. Initiativet till utmärkelsen Årets Unga VD kommer från tidningen Entreprenör tillsammans med Motivation.se och Executive People.

Kategori små företag:
Ida Backlund, Rapunzel of Sweden, Umeå
Juryns motivering: " Från att för sju år sedan få avslag på ett starta-eget-lån har årets pristagare i kategorin små företag tagit revansch med råge. Idag har företaget sålt sin produkt till 220.000 kunder i 60 länder och har en omsättning på 100 miljoner.

Med sitt omvittnat lågmälda och förtroendeingivande ledarskap har Årets VD lyckats få nöjda medarbetare omkring sig som ständigt är beredda att ta stora kliv mot nya högre mål.

Årets pristagare visar även på ett stort engagemang i forskning och undervisning inom cancersjukdomar - många cancerdrabbade som genomgått svåra behandlingar har fått en möjlighet att återskapa den identitet som ofta är förknippad med håret."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".