Volvo lastvagnar i Umeå, Umeverken. Foto: Lillemor Strömberg/Sveriges Radio.
Volvo lastvagnar i Umeå. Foto: Lillemor Strömberg/Sveriges Radio.
Umeå

Volvo: Umeå påverkas inte av nedskärningarna

3000 personer riskerar att förlora sina jobb på Volvo. Det berättade Dagens Industri i dag. Men Volvo Lastvagnar i Umeå påverkas inte av nedskärningarna.

Umeå kommer inte påverkas av framtida nedskärningar på Volvo. Det säger Kina Wileke som är presschef på Volvo till P4 Västerbotten. Det handlar om en omorganisation, menar hon.

– Det här kommer inte påverka Volvo Lastvagnar i Umeå överhuvudtaget, säger Kina Wileke. Det är en översyn av Volvo IT globalt, en översyn av Volvo Anläggningsmaskiner och en omorganisation av markands och försäljning på lastbilssidan.

Presschef Kina Wileke menar också att siffran 3000 personer inte kommer från Volvo utan att Dagens Industri har spekulerat.

– Det enda som är nytt är Dagens Industris spekulationer om hur många som i så fall skulle sluta, säger Kina Wileke. Allt det övriga har funnits officiellt i vår kvartalsrapport sen oktober.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".