Element Six fabrik i Robertsfors. Foto: Sofia Johansson/Sveriges Radio
Element Six fabrik i Robertsfors. Foto: Sofia Johansson/Sveriges Radio
Robertsfors

Element Six erbjuder avgångsvederlag

Kom inte överrens med facken
1:15 min

Förhandlingarna mellan Element Six i Robertsfors och de lokala fackförbunden har avslutats. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

 "Vi förstår att osäkerhet är svårt för våra anställda och vi är därför angelägna om att presentera en lösning för alla inblandade". Det skriver Element Six VD Carsten Sill i ett pressmeddelande idag.

Pressmeddelandet forsätter:

Alla anställda, inklusive 55 visstidsanställda vid Robertsfors som nu har fått en tillsvidareanställning, kommer att bli erbjudna ett avgångsvederlag motsvarande upp till 6 månaders lön baserat på anställningstid för tjänstemän, samt ett engångsbelopp motsvarande 100 000 SEK för kollektivanställda.

Som en följd av att Element Six och fackförbunden inte kommit överens blir företagets intention också att från 1 juli 2015 bemanna företaget genom bemanningsföretaget Konsultia.

Alla anställda på produktionssidan kommer att erbjudas att följa med till Konsultia. Även om detta innebär att de anställda får nya anställningsavtal kommer det slutgiltiga avgångspaketet och Konsultias engagemang i processen inte på något sätt att påverka företagets pågående plan eller bemanningsbehovet under stängningen av produktionsanläggningen i Robertsfors.

Stängningen förväntas fortfarande vara färdig till första halvåret 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".