Skellefteås nya bibliotek
Skellefteås nya bibliotek
Skellefteå

Skellefteborna vill ha ett bibliotek med lite av varje

Skellefteborna vill ha ett bibliotek som erbjuder lite av allt. Så sammanfattas resultatet från den medborgardialog om ett framtida bibliotek som Skellefteå kommun genomfört under den gångna månaden.

Det nya biblioteket ska ligga i det planerade kulturhuset, och skellefteborna har fått rösta på tre olika bilder som symboliserar tre möjliga inriktningar på det framtida biblioteket.

En bild som påminner om dagens bibliotek , en annan bild som visar ett högteknologiskt modernt bibliotek och en tredje bild som är ett mellanting mellan de två andra bilderna.
Och av de som röstat vill de flesta besöka ett bibliotek som erbjuder lite av allt, och som innefattar såväl böcker, kunnig personal, kafé, mötesytor och mer teknik.

Omröstningen är tänkt att vara en vägvisare för det bibliotek som invånarna helst skulle vilja besöka i framtiden. Utöver omröstningen har man även kunnat ge utförliga kommentarer, åsikter och önskemål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".