Irene Sjögren är vd för Lycksele Djurpark. Foto:Gerhard Stenlund/SR.
Irene Sjögren är vd för Lycksele Djurpark. Foto: Gerhard Stenlund/SR.

Djurparkens vd: Förödande för hela regionen

"Konstigt om man stänger parken på grund av stängslet"
0:58 min

Konstigt att stänga djurparken på grund av ytterstaketet utan att ge tid att fixa det. Det tycker Irene Sjögren som är vd på Lycksele Djurpark.

Djurparken i Lycksele kan vara tvungen att stänga igen efter nyår. Tillståndet för  att parken ska få ha öppet löper nämligen ut i slutet av året. Länsstyrelsen vill bland annat att det yttre stängslet ska förbättras och om det inte görs kan de neka parken att öppna. Irene Sjögren, vd på djurparken, förstår inte

– Vi har inte öppet första januari, så vi hoppas att länsstyrelsen ska hinna handlägga detta innan vi öppnar, säger Irene Sjögren. Det vore förödande om den måste stänga eftersom djurparken verkligen är en regional angelägenhet.

Irene Sjögren menar också att det är konstigt om man skulle stänga djurparken på grund av stängslet och inte ge parken tillräckligt mycket tid för att åtgärda det. Hon söger att det vanligtvis brukar ges tid för att hinna göra det.

-- Vi har överklagat det här för att få en samsyn så att kraven ska ställas likadant för alla djurparker i Sverige. Så är det inte nu, säger Irene Sjögren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".